Film fra toleransereisen 2014

Posted on by video

Eskild, Øystein og Jan har laget en film fra toleransereisen 2014.

Category: Diverse

Inntrykk fra turen

Det som gjorde mest inntrykk på meg var en gang i en av brakkene i Auschwitz I hvor det var bilder av ansiktene til fangene med navn, tidligere yrke, dagen de kom til leiren og dagen de døde. 

Continue reading

Category: Diverse

Turen

Posted on by 0 comment

Polenturen var en koselig og en minnerik tur der du kan se alt fra gråting til glede. Det som gjorde mest inntrykk var konsentrasjonsleirene.

Continue reading

Category: Diverse

Auschwitz

Under turen til Polen var vi innom en rekke konsentrasjonsleirer som ga svært mange nye inntrykk.

Continue reading

Category: Auschwitz

Noen tanker etter toleransereisen

Det er masse jeg har opplevd på toleransereisen. Jeg har både vært i Krakow og Berlin. Jeg skal fortelle litt tanker og meninger om denne turen.

Continue reading

Category: Diverse

Polen-tur vel overstått

Posted on by 0 comment

Da var Polen-turen ferdig. Alt i alt var turen spennende, slitsom, morsom, trist og ikke minst: følsesladd. 

Continue reading

Category: Diverse

Kvinneleiren Ravensbrück

 

Minnesmerke i Ravensbrück

I dag, onsdag 24. september, hadde vi en mentalt tung dag. Vi var i kvinneleiren, Ravensbrück, hvor 120.000 kvinner fra 30 forskjellige land ble satt i tvangsarbeid innenfor industri. I tillegg var det mange barn som satt i leiren. Men det fantest noen "heldige" barn som var blonde og blåøyde, av den ariske rasen, som ble adoptert bort til ektepar som ikke hadde mulighet til å få barn, men ønsket seg det.

 

Continue reading

Category: Ravensbrück

Berlin

Posted on by 0 comment

Shopping i Berlin

Det er masse muligheter for shopping i Berlin. Det er alt fra Louis Vuitton til suvernirbutikker. Du kan drikke kaffe på Starbucks og dra i dyreparken som ligger ved Gedachnichtskirchen. Vi har vært på de fleste klesbutikkene og kosmetikkbutikkene som var i gaten som heter Kudammstrase. Vi spiste også noen veldig gode baguetter på en café som vi ikke husker navnet på. Dette var veldig hyggelig.

Continue reading

Category: Berlin

Tanker etter konsentrasjonsleiren Sachsenhausen

I dag, onsdag var vi innom konsentrasjons og arbeidsleiren Sachsenhausen i Tyskland. Sachsenhausen var en konsentrasjonsleir, hovedsakelig for menn, og av ganske stor størrelse.  

Inngangsporten.JPG

Continue reading

Category: Sachsenhausen

Saltgruven - Wieliczka

Posted on by 0 comment

I dag besøkte vi den store saltgruven - Wieliczka. I disse utrolige fine og utsmykkede koridorene fikk vi se og smake på masse forskjellige typer salt. Vi lærte om historien til denne gruven og et fasinerende sagn om hvordan saltet kom til Wieliczka.

Continue reading